کاشیهای پرسلانی خود به دو دسته پولیش خورده و بدون پولیش تقسیم میشوند و کاربرد اصلی آنها در فضاهای خارجی نظیر کف حیاط، پارکینگ و نمای ساختمان میباشد، چرا که به دلیل ویژگیهای فنی خاص در فضاهایی که در معرض تردد زیاد یا آب و هوای متغیر (سرد و یخبندان) میباشند، کاملاً مقاوم است و همین طور جذب آب آن هم کمتر از سایر پوششها (دیوار و کف) میباشد.
جذب آب: مطابق استاندارد جذب آب این سرامیک های بسیار پایین می باشد Eb<0.5%این میزان جذب آب کم باعث می شود محصول قابلیت نصب در همه فضاها اعم از فضای داخلی و نمای بیرونی ساختمان را دارا باشد. جذب آب کم این محصول را در برابر لکه پذیری نیز مصون می دارد و علاوه بر آن نشانه ای از تراکم بالای محصول نیز می باشد.
تلرانس ابعادی محدود: سرامیک های پرسلانی با توجه به مواد تشکیل دهنده مرغوب و نوع فرآیند تولید و انجام فرآیند های (Chamfering & Rectify) دارای تلرانس ابعادی بسیار محدود می باشند.
مقاومت شکست و مدول گسیختگی: با توجه به سرامیک های پرسلانی که تحت فشار پرس های سنگین قرار می گیرند دارای مقاومت شکست و مدول گسیختگی بالایی هستند که این ویژگی امکان نصب آنها در فضاهای پُرترافیک، صنعتی، نمای خارجی و کف کاذب را برای این محصول فراهم می کند.
مقاومت در برابر سایش: تراکم بسیار بالایی این محصولات باعث می شود در برابر سایش مقاومت بالایی از خود نشان داده و حسب نوع محصول (لعابدار یا بدون لعاب) امکان استفاده در فضاهای پُرترافیک (براساس کلاس سایش محصول) را داشته باشند.
مقاومت در برابر حریق: اساسا سرامیک بعنوان یک ماده مقاوم در برابر آتش شناخته می شود که مطابق استاندارد بالاترین کلاس واکنش در برابر آتش را دارا میباشد.
مقاومت در برابر یخبندان: با توجه به جذب آب پایین این محصولات در برابر انبساط و انقباض های ناشی از یخبندان مقاوم بوده و در اثر سیکل یخبندان دچار هیچگونه آسیبی نخواهد شد. این ویژگی باعث استفاده از محصول در مناطق سردسیر و همچنین نمای خارجی ساختمان می شود.
مقاومت در برابر شوک حرارتی: اساسا سرامیک های پرسلانی در برابر شوک های حرارتی مقاوم هستند.
مقاومت در برابر لکه: جذب آب بسیار پایین سرامیک های پرسلانی باعث مقاومت بالا در برابر لکه می شود.
عدم محدودیت تامین: سرامیک های پرسلانی با توجه به تکنولوژی های نوین تولید امکان تهیه در متراژ بالا و با طرح و رنگ یکسان را برای پروژه های بزرگ فراهم می کنند. بعنوان نمونه در سایز ۶۰۰×۱۲۰۰ میلی مترسرامیک پرسلانی امکان تهیه در متراژهای بالا به سادگی فراهم است که این امر کمک شایانی به کیفیت ساخت پروژه می کند.
وزن مخصوص: وزن مخصوص سنگهای طبیعی مورد استفاده درکارهای ساختمانی نظیر تراورتن، گرانیت و مرمر حدود ۲۷۰۰-۲۸۰۰
kg/m3 می باشد در حالی که سرامیک های پرسلانی حدود ۲۲۰۰ kg/m3 می باشد که در حدود ۲۵% سبکتر می باشند.
ضخامت: ضخامت سنگ مورد استفاده در نماسازی حدود ۲۰ میلی متر و بیشتر می باشد در حالیکه سرامیک پرسلانی ۱۱ میلی متر ضخامت دارد(حتی ممکن است ضخامت تا 15 میلی متر هم باشد). با توجه به وزن مخصوص سنگ گرانیت، بعنوان نمونه وزن یک مترمربع سنگ گرانیت با ضخامت ۲۰ میلی متر در حدود ۵۶ کیلوگرم می باشد.
عدم تغییر رنگ محصول: سرامیک های پرسلانی با توجه به اینکه در دماهای بالا (حدود ۱۲۱۰ درجه سانتیگراد) و زمان طولانی پخت می شوند به مرور زمان دچار رنگ پریدگی و تغییر برق و جلا نخواهند شد.